Návrat na hlavní stranu

Hovězí dušené na houbách

250 g zadního hovězího, asi 5 hřibů (klouzků, křemenáčů...)2 větší cibule, 2 - 3 zelené papriky, 3 rajčata, 2 lžíce hladké mouky, špetka pepře, 1 lžička papriky, sůl, hovězí vývar nebo voda na podlévání, 4 lžíce sádla.
Maso nakrájíme na plátky, naklepeme, pokapeme olejem a posypeme solí, pepřem a paprikou. necháme chvíli odležet. Nakrájíme cibuli, kterou zpěníme v kastrolu na tuku. K cibuli přidáme papriky nakrájené na plátky, spařená a oloupaná rajčata a nakonec plátky masa. Dusíme pod pokličkou asi 15 minut, případně podléváme vodou. Teprve potom přidáme nakrájené houby a dál dusíme za občasného podlévání. Když masa změkne, připravíme závar: ve vodě rozmícháme mouku, nalijeme do kastrolu a 15 minut povaříme do zhoustnutí. Nakonec jídlo ještě dosolíme, připadně obarvíme paprikou rozmíchanou v trošce oleje. Podáváme s rýží nebo těstoviny.

Copyright 1998-2024 © Luděk Šorm
www.anthology.winris.cz je registrovaná ochranná známka společnosti Kam na Pardubicku s.r.o.