Návrat na hlavní stranu

Houbové omelety

300 g nakrájených hub, 3 vejce, 6 plátků anglické slaniny, 5 vařených brambor, 1 cibule, špetka kmínu, špetka pepře, sekaná petrželka, 2 lžíce másla, 2 lžíce sádla
Nakrájenou cibuli zpěním na sádle v kastrolu. Přidám houby nakrájené na větší kousky a slaninu nakrájenou na kostičky. Všechno osolím, pokmínuju a za stálého míchání dusím v kastrolu asi 15 minut. Potom přidám na kostičky nakrájené vařené brambory. Kastrol odstavím z plotny a připravím si pánev s rozehrátým máslem. Směs z kastrolu rozetru na pánev, zaliju rozkvedlanými vejci a dám krátce zapéct do trouby. Upečenou omeletu přesunu na talíř, přeložím na polovinu a obložím rajčaty a salátovou okurkou.

Copyright 1998-2024 © Luděk Šorm
www.anthology.winris.cz je registrovaná ochranná známka společnosti Kam na Pardubicku s.r.o.